Vi växer digitalt och har varje månad fler än 600 000 besökare till våra nio sajter. I sommar går vi över till Matomo och satsar ännu mer på analys.

Som analytiker hos oss får du jobba tillsammans med vår digitala desk som består av sex digitala redaktörer och en produktionsledare. Men du har också nära samarbete med chefredaktörer och redaktionschefer på alla våra titlar. 

Du får jobba med realtidsdata och snabba analyser men också gräva ned dig i stora datamängder och långsiktiga utvecklingsprojekt. Fokus blir att tillsammans med redaktionerna skapa bättre innehåll i alla våra kanaler. 

Dina arbetsuppgifter

  • Optimera LO Mediehus i digitala kanaler.
  • Koppla analys till övergripande mål, samt kortsiktiga insatser till långsiktig prestation.
  • Dela insikter med och mellan redaktionerna.
  • Identifiera positiva och negativa avvikelser; Vad beror det på? Vad kan vi göra mer, mindre, annorlunda?
  • Säkerställa närvaro av analys/insikter i det löpande arbetet.
  • Vara stöd för reportrar, redaktörer, digitaldesk och VD.
  • Följa/bevaka KPI:er
  • Underhålla och vidareutveckla dashboards/rapporter.

Vi söker dig som

Älskar statistik och journalistik. Du är antingen analytiker med erfarenhet från redaktionell miljö eller journalist med stor vana av analysarbete. Du vågar ta initiativ och vill med data föra redaktionernas arbete framåt. 

Praktiskt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. I september flyttar vi till nya lokaler vid Kungsholmstorg i Stockholm. Möjlighet till visst distansarbete finns.

Välkommen att söka senast 30 juni. Urval sker löpande, så vänta inte med att söka. Ansök via Linkedin eller skicka cv och personligt brev till linda.flood@arbetet.se.

LO Mediehus ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. All rekrytering tar hänsyn till jämställdhet och mångfald.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Linda Flood, digital produktionsledare, linda.flood@arbetet.se.
Facklig kontakt är Mattias Dahlgren, mattias.dahlgren@arbetet.se.

Om LO Mediehus

I LO Mediehus samlas titlarna Kommunalarbetaren, Arbetet, Sekotidningen, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Målarnas Facktidning, Mål och Medel, Tidningen Elektrikern och opinionssajten Nya Mitten. 

Vi är totalt 55 medarbetare.