Nu söker vi en engagerad ledare och vd till LO Mediehus med uppdrag att fortsätta utveckla och effektivisera verksamheten. LO Mediehus står för nya idéer, samarbeten och journalistik om arbetslivet som engagerar läsarna.

Med journalistik som når läsarna genom åtta olika tidningar, via nio olika sajter och i sociala medier så berör mediehuset miljontals svenskar. Som vd har du det övergripande ansvaret att med ett digitalt fokus möjliggöra nästa steg för verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2023. Ansök här hos Poolia.

Om tjänsten

Som vd för LO Mediehuset AB har du det yttersta ansvaret för verksamhet, resultat, lönsamhet och personal. Vidare är du ansvarig för att bolaget uppfyller mål vad gäller kvalitet, miljö, arbetsmiljö, lagar och andra krav. Din huvudsakliga uppgift är att driva utvecklingen av verksamheten och att leda organisationen. I rollen kommer du att driva digital utveckling både operativt och strategiskt. Du svarar inför bolagsstyrelsen.

Idag arbetar 55 personer i LO Mediehus. Här ingår åtta tidningar och nio sajter med cirka 600 000 läsare varje månad. Du kommer att leda chefer och medarbetare samt ledningsgrupp. Stor del i uppdraget är att driva samverkan och skapa förutsättningar för den fortsatta utvecklingen med digitalt fokus. Kontoret finns på Klara Norra Kyrkogata 31 och i september flyttar verksamheten till Kungsholmstorg.

LO Mediehus har åtta olika ägare som bildar styrelsen och en ägargrupp. Där ingår LO och fackförbunden: Kommunal, Handels, Seko, Fastighets, Elektrikerna, Målarna och Livs.

För mer information kontakta styrelseordförande Elisabeth Brandt Ygeman elisabeth.brandt-ygeman@lo.se
Facklig kontakt Mattias Dahlgren, reporter på tidningen Arbetet mattias.dahlgren@arbetet.se

Vem är du?

Vi söker en engagerad ledare med erfarenhet från media och som har haft personal- och ekonomiansvar. Ditt ledarskap är tryggt och du bidrar till samarbete, goda relationer och skapar tydlighet.

Du har kunskap om medielandskapet och av utvecklings- och förändringsledning. Vidare är du van att arbeta med verksamhetsstyrning, ekonomisk analys och processer. Självklart delar du arbetarrörelsens värderingar och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i idéburen organisation. Om du har erfarenhet av att rapportera till eller arbeta nära styrelse tidigare är det meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik och har blick för helhet och sammanhang. Att du som ledare trivs i en organisation med stort engagemang och där du växlar det operativa arbetet med strategiska frågor. Här får du möjlighet att leda en verksamhet som arbetar med arbetsmarknadsjournalistik och som når ut och berör många!

LO Mediehus ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. All rekrytering tar hänsyn till jämställdhet och mångfald.

Om verksamheten

I LO Mediehus samlas titlarna Kommunalarbetaren, Arbetet, Sekotidningen, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Målarnas Facktidning, Mål och Medel, Tidningen Elektrikern och opinionssajten Nya Mitten. Vi är totalt 55 medarbetare.

LO Mediehus AB ägs av:
Landsorganisationen i Sverige, LO
Svenska Kommunalarbetareförbundet, Kommunal
Handelsanställdas Förbund, Handels
Seko Facket för service och kommunikation, Seko
Fastighetsanställdas Förbund, Fastighets
Svenska Elektrikerförbundet, Elektrikerna
Svenska Målareförbundet, Målarna
Livsmedelsarbetareförbundet, Livs