Kommunalarbetaren, KA, granskar, bevakar och berättar om det som berör och betyder mest för våra läsare och deras arbetsliv inom den svenska välfärden.

Undersköterskan, bussföraren, barnskötaren, städaren och många fler samhällsbärande yrken ryms inom vårt spännande bevakningsområde. Under 2023 hade vi över 8 miljoner sidvisningar på sajt* och varje tidning går ut till 500 000 medlemmar.

Nu söker vi en vikarie för en av våra reportrar som ska vara föräldraledig från och med april.

Den vi söker ska vara en mycket van nyhetsreporter med ett gott publicistiskt omdöme och intresserad av arbetslivsfrågor.

Eftersom vi är inne i en intensiv digital omställning vill vi att du har en mycket god kännedom om hur man som reporter genom ämnesval och vinklingar får digitalt genomslag.

Du kommer till en kunnig och glad redaktion som gärna jobbar tillsammans och som generöst delar med sig av sin kunskap.

LO Mediehus främjar mångfald och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökan, med cv och referenser, kan du skicka senast den 9 februari.

Tillträde är den 1 april, men det finns möjlighet att börja tidigare.

Vikariatet löper till årsskiftet.

För frågor om tjänsten kontakta Anna Körnung, chefredaktör, på 070-682 70 76 eller anna.kornung@ka.se. Hit mejlar du också din ansökan.

Facklig kontakt är Mattias Dahlgren, journalistklubbens ordförande, som du når på 070-242 22 56 eller mattias.dahlgren@arbetet.se.

Kommunalarbetaren är fackförbundet Kommunals tidning för deras drygt 500 000 medlemmar. På ka.se kan du läsa mer om oss. KA är en del av LO Mediehus där också Arbetet, Handelsnytt, Sekotidningen, Fastighetsfolket, Målarnas facktidning och Elektrikern ingår. Vi sitter alla tillsammans på samma redaktion, i nya lokaler vid Kungsholmstorg i Stockholm.

* Siffran kommer från mätverktyget Plausible.