Arbetsuppgifter

Vi behöver en redigerare på heltid. Förutom att vara en skicklig layoutare behärskar du även textredigering samt är en vass rubrikmakare. 

Du kommer att arbeta i Designdesken tillsammans med övriga fyra AD/layoutare och jobba främst med titlarna Mål och Medel och Målarnas Facktidning men även göra sidor för övriga titlar i Mediehuset. Båda titlarna får ny magasinsform nästa år.

Som redigerare i Mediehuset formger du även inlägg i sociala medier i samarbete med Digitala desken.

Tjänsten är för särskilda behov under januari till juni 2023 med möjlighet till förlängning. Tillträde kan eventuellt ske tidigare.

Kvalifikationer

Journalistutbildning och erfarenhet av redaktionellt arbete. Du har känsla för såväl form som innehåll och trivs med att jobba i lag. Du behärskar Indesign och har goda kunskaper i photoshop och bildrepro. Erfarenhet av Premiere och After Effects är meriterande.

Välkommen med din ansökan 

Så snart som möjligt, dock senast 23 oktober. Skicka även med arbetsprover och referenser. Ställ din ansökan till Susanne Hultström, Designdeskchef, susanne.hultstrom@ka.se.

För frågor om tjänsten kontakta Eva Vaihinen, AD, eva.vaihinen@arbetet.se, 08-725 52 05

Facklig kontakt är Stephen Lindholm, stephen.lindholm@ka.se, 08-7255259.

Om LO Mediehus

LO Mediehus samlar utgivning av de fackliga medlemstidningarna Elektrikern, Målarnas Facktidning, Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren, Sekotidningen, Mål och medel och Handelsnytt samt tidningen Arbetet till förtroendevalda och beslutsfattare.

Designdesken består i dag av fyra AD/layoutare som redigerar titlarnas printupplagor.

Mediehuset har 50 anställda där titlarna arbetar självständigt och chefredaktören på respektive tidning är ansvarig utgivare. Mediehusets åtta redaktioner har sina lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm.

All rekrytering inom LO Mediehus ska ta hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.